Το μεταναστευτικό δίκαιο έρχεται για να καλύψει μια ανθρώπινη ανάγκη: την μετακίνηση. Η σημερινή άνευ προηγουμένου μαζική μετακίνηση πληθυσμών από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου τόσο από οικονομικούς μετανάστες όσο και από πρόσφυγες πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από το Δίκαιο.
Συνεπώς είναι αναγκαία η νομική ρύθμιση της εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών, της εισόδου, διαμονής και εργασίας υπηκόων τρίτων χωρών καθώς επίσης και μελών των οικογενειών τους και της επιστροφής των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών με τη διαδικασία της απομάκρυνσης (απέλαση). Οι δε συχνές και πολλές φορές αδικαιολόγητες δυσμενείς διοικητικές πράξεις δημιουργούν ανάγκη δικαστικής προστασίας από τον νομικό της πράξης.
Επιπλέον, οι συχνές μετακινήσεις και η μακροχρόνια διαμονή των αλλοδαπών υπηκόων δημιουργεί συχνά στενούς δεσμούς με το κράτος διαμονής. Ιθαγένεια ονομάζεται ο δημοσίου δικαίου νομικός δεσμός που συνδέει το άτομο με την πολιτεία στο λαό της οποίας ανήκει. Δεν υπάρχει ενιαίος κανόνας που να διέπει όλα τα κράτη σχετικά με το πώς αποκτάται η ιθαγένεια.
Κάθε κράτος ορίζει από μόνο του τους κανόνες απόκτησης και απώλειας της ιθαγένειας. Με την απόκτησή της ο αλλοδαπός υπήκοος εξισώνεται πια πλήρως με τους ημεδαπούς στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις. Στην χώρα μας η διαδικασία της απόκτησης είναι συχνά περίπλοκη και χρονοβόρα και απαιτεί εξειδίκευση και εμπειρία από τον νομικό. Το γραφείο διαθέτει τεράστια εμπειρία σχετικά με υποθέσεις Μεταναστευτικού Δικαίου και Δικαίου Ιθαγένειας και παρέχει πολύ υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.